Zjistěte, jak můžete skloubit požadavky HACCP s realitou provozu a jak zapůsobit na příští hygienickou kontrolu.
Program slouží k zavedení systému kritických bodů ve stravovacích zařízeních, k vytvoření zákonem stanovené dokumentace HACCP (všech bodů - podle směrnice MZe) a následně k evidenci zvolených kritických bodů (a také možných kontrolních bodů) buď přímo do programu nebo do vzorových formulářů, které si může uživatel vytisknout v potřebném počtu.
V programu jsou v maximální míře předvyplněny číselníky výrobních činností, seznamy rizik, seznamy ovládacích opatření, seznamy nápravných zařízení, seznamy prostor a zařízení, seznamy typů a četností sanitace a další. Je možno také evidovat seznam zaměstnanců a jejich údajů.
Uživatel si jednoduchým způsobem může smazat nepotřebné údaje a naopak si může potřebné údaje doplnit.
Uživatel postupuje od bodu č.1 k bodu č.13, potvrdí, zadá nebo opraví požadované údaje. Nakonec si každý bod vytiskne.
Posloupnost bodů odpovídá metodické příručce, kterou vydalo Ministerstvo zemědělství jako pomůcku pro zavádění HACCP do praxe.
Tato část programu slouží ke sledování zvolených kritických bodů.
Obsahuje prázdné datové editory, které slouží k zadávání údajů o sledování (podle bodu 9 a 10). Údaje je možné zadávat přímo do počítače nebo do prázdných formulářů, které si uživatel může vytisknout v potřebném množství.
Mezi formuláři pro evidenci kritických bodů jsou např. :